Flåmsbana

Flåmsbana på vei mot Myrdal

Om Flåmsbana

Opplev Flåmsbana – den utrolige togreisen fra høyfjellsstasjonen Myrdal på Bergensbanen ned til Flåm stasjon helt innerst i Aurlandsfjorden.

Verdens flotteste togreise

Flåmsbana er regnet som en av Norges viktigste og mest spektakulære turistattraksjoner. Denne spennende jernbanestrekningen trekker hvert år til seg mennesker fra hele verden og ble i 2014 kåret av Lonely Planet til verdens flotteste togreise.

Toglinjen mellom Myrdal og Flåm er åpen hele året. Turen med Flåmsbana gir deg panoramautsikt over noe av det villeste og mest storslåtte som finnes av norsk fjellnatur, uansett årstid. Her ser du elver som skjærer seg gjennom dype gjel, buldrende fosser som kaster seg utfor bratte fjellsider med snødekte topper, og fjellgårder som klamrer seg fast i bratte skråninger. Nederst kan du nyte det naturskjønne kulturlandskapet i Flåmsdalen og beundre den vakre Aurlandsfjorden. Aurlandsfjorden er en sidearm av Sognefjorden, verdens lengste fjord.

Ingeniørkunst

Det finnes ingen annen jernbane på normalspor i hele verden som er brattere enn Flåmsbana. Den 20 km lange strekningen har en høydeforskjell på hele 866 meter, en gjennomsnittlig stigning på én meter per 18. Vendetunnelen som går i spiral inn og ut av fjellet er et et levende vitnesbyrd på den mest dristige og kyndige ingeniørkunst i norsk jernbanehistorie.

En tur på Flåmsbana passer for alle, enten du er på familieferie eller på aktiv ferie. Flåmsbana kan kombineres med vandring eller sykkeltur langs Rallarvegen – her er alle er velkommen til uforglemmelige opplevelser!  

Ofte stilte spørsmål

[Flamsbana] Kan jeg kjøpe billett til Flåmsbana på Myrdal?

Nei, det er ikke billettluke på Myrdal stasjon. Hvis du vil ha informasjon om tog mellom Oslo og Bergen, kan du gå inn på www.nsb.no eller ringe NSB på telefon +47 61 05 19 10 hvis du ringer fra utlandet. Hvis du ringer fra Norge, er nummeret 815 00 888.

[Flamsbana] Hvilken side av toget er det best å sitte på?

Det er flott utsikt over dalen på begge sider av toget.

[Flamsbana] Er togstasjonen i Flåm langt fra ferjekaia?

Nei, ferjekaia ligger bare tjue meter fra togstasjonen.

[Flamsbana] Hvor lang tid tar det å gå eller sykle fra Myrdal til Flåm?

Det tar rundt fem–seks timer å gå, og to–tre timer å sykle ned til Flåm. 

[Flamsbana] Kan jeg gå av på noen av stasjonene underveis om jeg kjøper en tur/retur-billett?

Det vil være et fem minutters stopp ved Kjosfossen der du kan gå av toget og ta bilder. Hvis du kjøper en tur/retur-billett, vil det også være et stopp i Myrdal på rundt ti minutter. Det er også mulig å gå av toget på Myrdal.

Se også

Flåmsbana

Flåmsbana

Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser, og en av de største attraksjonene i Norge. Toget kjører fra enden av Aurlandsfjorden, en sidearm av Sognefjorden, og opp til høyfjellet ved Myrdal stasjon. Reisen vis...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 550,-
Historikk

Historikk

Flåmsbana, som går gjennom den trange og vakre Flåmsdalen, blir regnet for å være et mesterverk innenfor norsk ingeniørkunst. Les mer om historien til Flåmsbana her.

Strekningen Flåm til Myrdal

Strekningen Flåm til Myrdal

Flåmsbana byr på det meste: Fra vakkert fjordlandskap nede ved havet til vilt fjellandskap med snødekte topper. Gjennom frodig kulturmark og historiske tradisjoner helt tilbake til hedensk tid.

Priser

Priser

Reiser du en vei eller tur-retur eller har du Eurail /Inter Rail billett? – her er Flåmsbana priser for hele året.