Om Flåm

Om Flåm

Flåm er den lille vakre bygda midt i hjertet av Fjord-Norge!

Velkommen til Flåm! 

Last ned detaljert kart over Flåm sentrum her

Flåm i hjertet av fjord-Norge

Flåm finner du helt innerst i en sidearm av verdens dypeste og nest lengste fjord, den 204 kilometer lange og 1308 meter dype Sognefjorden. Omringet av stupbratte fjellsider, buldrende fossefall og trange daler, er dette området et paradis for de som søker unike og spektakulære naturopplevelser! Gode transportsamband gjør at Flåm i dag er et knutepunkt, lett å nå enten du reiser med bil, båt, tog eller buss. Store cruiseskip glidende innover Sognefjorden til Flåm havn er et dagligdags syn i vår- og sommermånedene. Fra havna og de mange fjordbåtene er det kun en kort spasertur til stasjonen for Flåmsbana eller et besøk på Fretheim Hotel.

Flåmsbana - en verdenskjent jernbane

Flåmsbana er kjent mange steder som en av verdens mest fantastiske jernbanestrekninger, senest kåret til verdens beste togreise i 2014 av Lonely Planet. En tur med denne utrolige jernbanen fra havnivå på fjord til høyfjell gir en høydeforskjell på nesten 900 meter, en stigningsgrad på én meter på 18. En av 20 tuneller på Flåmsbana går i spiral inne i fjellet, og reisen byr på utsikt som tar pusten fra deg gjentatte ganger! Flåmsbana er en sidebane til Bergensbana. Den spennende historien bak den 20 kilometer lange togstrekningen får du vite mer om når du besøker Flåmsbanamuseet i Flåm.

Aktiv ferie og lokal kultur

Flåm er et perfekt utgangspunkt for en opplevelsesrik ferie! I en travel og stresset hverdag er naturopplevelser og friluftsliv balsam for sjelen. Flåm kan by på aktiviteter for store og små, i harmoni med kulturelle opplevelser basert på lokale tradisjoner. Her kan du ta med barna på fisketur i fjellet eller på fjorden, eller bare nyte stillheten i naturen. Det er også fint å sykle eller vandre langs de mange turløypene i Flåmsdalen eller i fjellheimen. Otternes Bygdetun, med 27 ulike bygninger fra 1600-talet, bør oppleves! Dette klyngetunet er en lokal historisk kulturskatt og et levende museum, med nydelig utsikt mot Flåm og den flotte Aurlandsfjorden. Fra Flåm går det flere fjordcruise, blant annet gjennom UNESCO verdensarv-området Nærøyfjorden. Se her hva du kan gjøre i Flåm.

Fretheim Hotel - historisk hotell med moderne særpreg

Med røtter tilbake til 1870 og den gamle atmosfæren intakt, fremstår Fretheim Hotel i dag likevel som et topp moderne turisthotell. Arkitektonisk særpreg og storslått fjordutsikt, 121 komfortable rom, flere suiter, stor restaurant og en moderne kurs- og konferanseavdeling gjør Fretheim Hotel til et av de mest spennende hotelltilbudene i Fjord-Norge. Hotellet har et fremragende kjøkken som bruker førsteklasses råvarer hentet fra lokale produsenter og naturens eget spiskammer. 

UNESCO Verdensarv

Få steder i verden byr på et så storslått landskap som de vestnorske fjordene. Som et av to vestnorske fjordområder ble den vakre Nærøyfjorden i 2005 registrert på UNESCO sin verdensarvliste. Den unike fjordarmen er 17 kilometer lang og kun 250 meter bred på det smaleste.

Fjellmassivene rundt fjorden stiger stupbratt opp til 1800 meters høyde, med stadige brusende fossefall nedover fjellsidene. Flere steder langs fjorden kan man se små gårder uten veisamband, som en arv fra den tiden da fjorden var den viktigste trafikkåren i området.

Nærøyfjorden er en arm av den kjente Sognefjorden, og her kan man dra på båtcruise fra Flåm og Gudvangen (innerst i Nærøyfjorden) hver dag hele året rundt.

Ofte stilte spørsmål

[Flåm] Hvor langt er det til Flåm fra Bergen?

Flåm ligger ca. 165 km fra Bergen, og det tar rundt tre timer i bil.

Se også

Kontakt oss

Kontakt oss

Har du spørsmål vedrørende din reise til Flåm, ta kontakt med oss på telefon og epost, eller kom innom kundesenteret i Flåm.

Sognefjorden

Sognefjorden

Sognefjorden er den dypeste og nest lengste fjorden i Europa med isbreer, fossefall, stavkirker og vakkert kulturlandskap. En av de mest spekakulære sidearmene er Nærøyfjorden som står på UNESCO sin verdensarvliste.

Årstider i fjordene

Årstider i fjordene

I Norge er månedene delt inn i fire årstider som alle byr på unike opplevelser. Fjell og fjordlanskapet er vakkert til alle årstider og bør oppleves.