Årstider i fjordene

Årstider i fjordene

I Norge er månedene delt inn i fire årstider som alle byr på unike opplevelser. Fjell og fjordlanskapet er vakkert til alle årstider og bør oppleves.

Vinter

Desember, Januar og februar regnes som vintermåneder. I desember  feirer vi jul med gamle juletradisjoner og julemat, og hele måneden går med til forberedelser til høytiden. Januar og februar er skikkelig vinter med gnistrende snø og kuldegrader. En spennende og vakker tid med blått lys, snøkledde fjell og frosne fossefall. Her er det bare å ta på seg varme klær for skitur eller lek i snøen. Etterpå koser man seg med kakao og boller foran peisen.

Les mer om vinter her og se aktiviteter her

Vår

Vårmånedene er mars, april og mai. Nå kan vi merke at dagene blir lengre og lysere. Snøen smelter, trekkfuglene vender tilbake og de første blomstene titter frem. Mai er årets vakreste måned. Alt er friskt og grønt, lammene løper ute, det er store fosser og solen skinner på snødekte fjelltopper. Nede ved fjorden er det grønne marker og fruktrær i blomst. Alle kler seg opp i finstasen for å feire nasjonaldagen 17. mai med barnetog, musikk, is og brus.

Les mer og våren og se aktiviteter her

Sommer

Juni, juli og august er årets sommermåneder. Dagene er nå på sitt aller lengste og de lange, lyse kveldene er perfekt for grill og utekos. Skoleferien starter i juni og varer til medio august. Juli er ferietid for de fleste, hvor man i august forbereder seg til skolestart og arbeid igjen.

Les mer om sommeren og se aktiviteter her

Høst

September, oktober og november er høstmånedene. Benytt sjansen til å gå i fjellet og nyte fargene og de vakre høstdagene. Høsten er en vakker tid med rødgyldne blader, bær, sopp og den klare luften. Det er tid for innhøsting av frukt og grønnsaker. Oktober er skikkelig høst med kortere dager. I november nærmer vinteren seg med stormskritt med det første snøfallet og det er tid for peiskos og koselige aktiviteter innendørs.

Les mer om høsten og se aktiviteter her

Se også

Flåmsbana

Flåmsbana

Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser, og en av de største attraksjonene i Norge. Toget kjører fra enden av Aurlandsfjorden, en sidearm av Sognefjorden, og opp til høyfjellet ved Myrdal stasjon. Reisen vis...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 550,-
Fjord Cruise Nærøyfjord

Fjord Cruise Nærøyfjord

Bli med på fjordcruise i UNESCO verdensarvparken og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Fra vårt nye og spennende hybrid-fartøy «Vision of the Fjords» kommer du ekstra tett på den vakre...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 335,-