Sognefjorden

Sognefjorden

Sognefjorden er den dypeste og nest lengste fjorden i Europa med isbreer, fossefall, stavkirker og vakkert kulturlandskap. En av de mest spekakulære sidearmene er Nærøyfjorden som står på UNESCO sin verdensarvliste.

Sognefjorden strekker seg 204 km inn i landet og er på det dypeste nesten 1300. Det majestetiske landskapet har lokket til seg tilreisende fra hele verden i mer enn 150 år. Opplev det spennende fjordlandskapet i de ulike årstidene; på vinteren i  blå vinterdrakt, om våren med fruktblomstring, den frodige sommeren eller om høsten med alle sine farger.

Nærøyfjorden

Nærøyfjorden er den smaleste og mest dramatiske av sidearmene til Sognefjorden og står på UNESCO sin verdensarvliste. Fjorden er spekakulær med høye fjell, fossefall og de idylliske gårdnee langs fjorden. Anbefalt båttur mellom Flåm - Aurland -  Gudvangen og retur til Flåm med buss. Les mer og bestill fjord cruise Nærøyfjord her.

Fjærlandsfjorden

Fjærlandsfjorden er vakker og majestetisk. En fjord med lys grønnfarge som følge av alt smeltevannet og som er omkranset av snøkledde fjelltopper. Følg båttur fra kunstbygden Balestrand gjennom det vakre fjordlanskapet og nesten helt frem til Jostedalsbreen. Les mer og bestill fjord cruise Fjærlandsfjord her.

Ofte stilte spørsmål

[Nærøyfjord] Kommer båten nærme nok land til at vi kan ta bilder?

Båten seiler midt i fjorden på mesteparten av turen slik at du kan nyte den flotte naturen på alle kanter.  

[Nærøyfjord] Hva kan jeg se i Nærøyfjorden?

Fjorden er 18 km lang og ligger mellom majestetiske fjell omgitt av fantastisk natur og dyreliv. Den kom på UNESCOs verdensarvliste i 2005. 

[Nærøyfjord] På hvilken skiller Nærøyfjorden seg fra Sognefjorden?

Nærøyfjorden er en fjordarm av Sognefjorden, og her finner du det smaleste punktet i Sognefjorden. Her finner du en helt fantastisk natur med nydelig utsikt. 

[Fjærlandsfjord Sightseeing] Tar ferjen med biler?

Dette er en passasjerferje, og derfor er det ikke mulig å ta med bilen ombord.

[Fjærlandsfjord Sightseeing] Går ferjen året rundt?

Nei, ferjen går bare mellom 1. juni og 30. august.

Se også

Fjord Cruise Nærøyfjord

Fjord Cruise Nærøyfjord

Bli med på fjordcruise i UNESCO verdensarvparken og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Fra vårt nye og spennende hybrid-fartøy «Vision of the Fjords» kommer du ekstra tett på den vakre...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 335,-