Flåm Havn

båt_fjord.jpg

Flåm Havn

Flåm Havn er en av Norges mest populære havner for cruiseskip, med over 160 skipsanløp per år. I forbindelse med videre drift av Flåmsbana, fikk Flåm sin egen cruise kai i mai 1999.

Aurland Havnedistrikt

Aurland Havnedistrikt består av fire trivelige havner: Flåm, Aurland, Undredal og Gudvangen - i den innerste delen av Sognefjorden. Cruiseskip som klemmer seg gjennom trange fjordarmer omgitt av snøkledde tinder og fosser brusende nedover fjellsidene, er et vakkert, men vanlig syn. Nærøyfjorden fikk UNESCO merket i 2005. Den 204 kilometer lange Sognefjorden, som er den andre lengste og dypeste fjord i verden, har vært et høydepunkt og en hovedattraksjon for cruiseturister langs den norske kysten i mange tiår.

Flåm og Fretheim er et populært turistmål og et perfekt utgangspunkt for utflukter i naturskjønne omgivelser. Nærliggende attraksjoner inkluderer den berømte Flåmsbana, Flåmsbana Museum, Fretheim Hotel, Bakkastova med naturstiene, Aurlandskoen, Otternes Bygdetun - en gammel gårdsgrend, Norsk Villakssenter, Borgund stavkirke med besøkssenter og Holo Gård. Flåm tilbyr flere aktiviteter som fotturer, sykling, kanopadling, robåter og ribb båter. I Flåm finner du også restauranter, supermarked, suvenirbutikker, kinosal, postkontor og bank.

Teknisk informasjon

Kai:
Lengde : 120 meter. Skip av alle størrelser kan legge til.
Dybde : 12 meter når vannstanden er normal.
Høyde på kai: 2,4 meter når vannstanden er normal.
Vannforsyning : Kapasitet per tonn , ca. 100 m3 per time.
Europeisk avfall : 8 m3 og 10 m3 containere. Må bestilles 48 timer i forveien.
Elektrisitet: Kontakt Flåm Havn.
Tidevanns forskjell: 1 - 1,5 meter.

To tenderkaier med plass til 4 tenderbåter.
2 ankerposisjoner for cruiseskip.

Se også