UNESCO Verdsarv

12585838364_72e6b9879f_b.jpg

UNESCO Verdsarv

Få steder i verden byr på et så storslått landskap som de vestnorske fjordene. Som et av to vestnorske fjordområder ble den vakre Nærøyfjorden i 2005 registrert på UNESCO sin verdensarvliste. Den unike fjordarmen er 17 kilometer lang og kun 250 meter bred på det smaleste.

Fjellmassivene rundt fjorden stiger stupbratt opp til 1800 meters høyde, med stadige brusende fossefall nedover fjellsidene. Flere steder langs fjorden kan man se små gårder uten veisamband, som en arv fra den tiden da fjorden var den viktigste trafikkåren i området.

Nærøyfjorden er en arm av den kjente Sognefjorden, og her kan man dra på båtcruise fra Flåm og Gudvangen (innerst i Nærøyfjorden) hver dag hele året rundt.

Verdsarvstatus blir gitt til områder som blir regnet for å ha særdeles flott natur eller kulturell verdi. UNESCO (De forente nasjoner sin organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon) er ansvarlig for verdensarvlista, som har som formål å verne om verdens natur- og kulturarv.

 Etter oppføring på verdensarvlisten er området sikret særlig ivaretagelse og vern, både nå og i alle kommende generasjoner.

 

Se også

Fjord Cruise Nærøyfjord

Fjord Cruise Nærøyfjord

Bli med på fjordcruise i UNESCO verdensarvparken og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Fra vårt nye og spennende hybrid-fartøy «Vision of the Fjords» kommer du ekstra tett på den vakre...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 335,-
Fjord Cruise Geirangerfjord

Fjord Cruise Geirangerfjord

Geirangerfjorden er en 15 kilometer lang arm av Storfjorden og er på UNESCOs Verdensarv-liste sammen med Nærøyfjorden. Fjorden er en av Norges mest besøkte attraksjoner, og gir deg en spektakulær opplevelse i fjord Norge. 

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 285,-