Hopp til innhold

Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi behandler og innhenter personopplysninger. Ansvaret for å behandle personopplysningene dine er delt mellom det norske selskapet Flåm AS (org.nr. 982 897 424) og datterselskapene Flåm Utvikling, Flåmsbana og The Fjords D1A. Alle henvisninger til "vi" og "oss" i det følgende refererer til det norske selskapet Flåm AS og dets datterselskaper.

Hvis du har spørsmål om hvordan vi håndterer personopplysningene dine, kan du ta kontakt med:

Flåm As +4757631400 eller DPO@visitflam.com

Hensikten med behandlingen

Vi samler inn og behandler personopplysninger om deg til følgende formål:

  • For å ha oversikt over informasjonen din i systemet vårt med tanke på fremtidige avtaler
  • For å kunne inngå kontrakt med deg for bruk av tjenestene våre
  • For å organisere og behandle betaling av fakturaene dine
  • For å utføre analyser av bestillingsmønstre og -atferd, slik at vi kan forbedre tjenestene, tilgjengeligheten og den digitale plattformen (nettsted, bestilling, kanaler for sosiale medier, chat, e-post).
  • For å gjennomføre markedsføring via bruk av remarketing samt gi målrettet annonsering
  • For å sikre levering av kjøpte produkter og sørge for en god logistikk.

Personopplysningene dine kan bli konvertert til aggregerte data for å produsere statistiske undersøkelser og rapporter. Slike data kan ikke spores tilbake til deg.

HVILKE TYPER PERSONOPPLYSNINGER BRUKER VI?

Vi innhenter personopplysninger direkte fra deg eller fra en tredjepart, for eksempel et reisebyrå. Vi kan innhente følgende opplysninger om deg:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Postadresse
  • Telefonnummer
  • Reisedatoer
  • Betalingsinformasjon
  • Kjøpte aktiviteter
  • Kjøpt overnatting
  • Helseinformasjon relatert til uførhet eller allergier

Data om besøkende til nettstedet

Vi innhenter data ved hjelp av Google Tag Manager og Google Analytics, og dataene anonymiseres i plattformen. Vi bruker disse dataene til å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet vårt, til å forbedre nettstedet og til å gjennomføre digitale markedsføringskampanjer. Innhentede data kan for eksempel være følgende:

  • Tidspunkt for besøk på nettstedet
  • Tidsbruk på nettstedet
  • Samhandling med nettstedet, som klikk på koblinger, informasjon om når du forlater nettstedet og informasjon om hvor den besøkende kom fra (via søkemotorer, sosiale medier, henvisning fra andre nettsteder, annonseklikk)
  • Nettleser, operativsystem og plattform (mobil, PC, nettbrett)
  • IP-plassering
  • Språket i nettleseren
  • Chatlogger hvis kunden bruker chatfunksjonen vår

Datainnhentingen skjer etter ditt samtykke. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket på https://tools.google.com/dlpage/gaoptout. Du kan også endre innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren din.

Visitflam.com bruker disse typene informasjonskapsler:

1P_JAR


Personlig tilpasset annonsering fra Google og YouTube

ANID


Annonser på Internett via Google

CONSENT


Google Analytics. Brukes til å analysere data for å forstå hvordan brukerne bruker nettstedet.

IDE


Annonser på Internett.

NID


Google-annonser på for eksempel søk, siste søk, siste annonser og annet.

_fbp


Varsler Facebook om at du har besøkt denne siden. For personlig tilpassede annonser på Facebook.

_ga


Google Analytics. Brukes til å analysere data for å forstå hvordan brukerne bruker nettstedet.

_gcl_au


Google Analytics. Brukes til å analysere data for å forstå hvordan brukerne bruker nettstedet.

_gid


Google Analytics. Brukes til å skille brukerne fra hverandre.

_hjIncludedInSample


Hotjar-informasjonskapsel. Denne informasjonskapselen forteller Hotjar om den aktuelle brukeren skal inkluderes i undersøkelsene som opprettes i Hotjar.

_hjid


Hotjar-informasjonskapsel. Denne informasjonskapselen aktiveres første gang kunden åpner en side med Hotjar-skriptet. Den brukes til å ta vare på den tilfeldige bruker-ID-en, som er unik for dette området i nettleseren. Dette sikrer at atferden ved senere besøk på samme nettsted registreres på samme bruker-ID.

_scid


Unik Snapchat-ID.

_scat


Snapchat bruker denne informasjonskapselen for å vise annonser, gjøre dem mer relevante og meningsfulle for forbrukerne samt spore effektiviteten til reklamekampanjer.

cbbe


Brukes av bestillingsverktøyet Citybreak i forbindelse med bestilling av overnatting og aktiviteter via bestillingsløsningen på nettstedet.

citybreak_online


Brukes av bestillingsverktøyet Citybreak i forbindelse med bestilling av overnatting og aktiviteter via bestillingsløsningen på nettstedet.

fr


Facebook-sporing for annonser.

online3_797125867_en_en


Brukes av bestillingsverktøyet Citybreak i forbindelse med bestilling av overnatting og aktiviteter via bestillingsløsningen på nettstedet.

AA003


Atlas-løsninger (Facebook): Samler inn informasjon om besøksatferd på flere nettsteder. Denne informasjonen brukes på nettstedet for å optimere relevansen til reklamen.

ATN


Atlas-løsninger (Facebook): Målretter annonser basert på atferdsprofilering og geografisk plassering.


Ely_

Apsis Profile Cloud bruker denne informasjonskapselen til å analysere atferden på nettstedet for å levere skreddersydd markedsføring. Nettbaserte kundedata


Som en del av virksomheten lagrer vi data om kundene våre for å kunne oppfylle kontrakten vi har inngått med kunden, og for å overholde juridiske krav.

Vi behandler og lagrer følgende personopplysninger om kundene våre:

  • Navn
  • E-postadresse
  • Postadresse
  • Telefonnummer
  • Reisedatoer
  • Betalingsinformasjon
  • Kjøpte aktiviteter
  • Kjøpt overnatting

Vi lagrer denne informasjonen i opptil 5 år for å overholde norsk lov om bokføring og regnskap. Vi kan lagre informasjonen i mer enn 5 år hvis det er utestående betalinger eller aktive rettstvister. 

Data om bedriftskunder

Som en del av virksomheten lagrer vi data om kundene våre for å kunne oppfylle kontrakten vi har inngått med kunden, og for å overholde juridiske krav. Vi lagrer også informasjon om forholdet til partnerne våre for å kunne yte bedre service.

Vi behandler og lagrer følgende personopplysninger om bedriftskundene våre

  • Navn
  • Bedrift
  • Stilling
  • Telefonnummer
  • E-postadresse
  • Postadresse (til bedriften)
  • Liste over bestilte produkter 
  • Reisedatoer
  • E-postkorrespondanse om bestilling, kontrakter og annen juridisk informasjon
  • Betalingsinformasjon
  • Registreringer av utførte kjøp og betalingsstatus

Vi lagrer denne informasjonen i opptil 5 år for å overholde norsk lov om bokføring og regnskap. Vi kan lagre informasjonen i mer enn 5 år hvis det er utestående betalinger eller aktive rettstvister. 

Mottakere av nyhetsbrev

Vi sender ut nyhetsbrev til alle som har meldt seg på for å motta informasjon om produktene og spesialtilbudene våre. Vi behandler følgende informasjon:

  • Navn
  • Bedrift
  • Stilling/tittel på personen
  • E-postadresse

Abonnement på nyhetsbrev kan bare aktiveres etter ditt samtykke. Vi sletter denne informasjonen hvis en person stanser abonnementet fra nyhetsbrevet, og informasjonen blir ikke brukt til andre formål.

Oppbevaringsperiode

Vi oppbevarer personopplysningene dine så lenge det er et lovpålagt eller rettslig krav om å gjøre det, eller for å levere tjenestene til deg i henhold til kontrakten vår. For regnskaps- eller revisjonsformål kan vi beholde personopplysningene dine i en periode etter at vårt direkte forretningsforhold er over.

I henhold til Bokføringsloven kapittel 5 er vi juridisk forpliktet til å lagre alle data knyttet til finansielle transaksjoner i opptil 5 år.

Datalagring og overføring

Vi lagrer personopplysningene dine på systemer som befinner seg innenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS), som omfatter medlemmene av EU samt Norge, Island og Liechtenstein. Opplysningene dine kan lagres på servere utenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS). Vi har inngått gyldige og rettskraftige avtaler om databehandling med alle underleverandører som behandler personopplysninger på vegne av oss, inkludert underleverandører som befinner seg utenfor EØS. Databehandlingsavtalene sikrer at underleverandørene våre må følge samme standard som den europeiske personvernforordningen. Vi kan dele personopplysningene dine med selskaper i Flåm AS Group (inkludert The Fjords DA og Flåm Utvikling) og med andre partnere eller leverandører. 

Kategorier av databehandlere

Bestilling og kjøp – Partnerne våre som behandler bestillinger, betalingsinformasjon, transaksjonsdata for kredittkortbetalinger.

Regnskap – Partnerne våre som behandler finansiell informasjon, inkludert betalinger, transaksjoner og bokføring av data, for å oppfylle lovpålagte krav om bokføring og regnskap. 

Markedsføring, salg og analyse – Partnerne våre som behandler kundeinformasjon med tanke på analyse av nettsteder og sosiale medier

Dine rettigheter

Når vi samler inn og behandler personopplysninger om deg, har du en rekke rettigheter: retten til å be om tilgang til personopplysningene dine, få dem korrigert eller slettet og retten til å protestere mot vår behandling av personopplysningene dine.

Hvis du trenger hjelp eller mer informasjon om hvordan de personlige dataene dine blir brukt av oss, kan du kontakte personvernkontoret vårt på e-post: DPO@visitflam.com

Hvis du ikke er fornøyd med hvordan forespørselen din om personopplysninger ble behandlet, kan du kontakte din lokale tilsynsmyndighet for databeskyttelse.