Fjord Cruise Sognefjord

De klassiske bilfergene mellom Gudvangen og Kaupanger fører deg gjennom noe av det vakreste fjordlandskapet du finner i Norge. Du seiler gjennom fjorder listet på UNESCO’s verdensarvområder, med praktfulle fjell, vill natur og idyllisk bebyggelse – knyttet til spennende natur- og kulturhistorier.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 205,-

Denne turen er en enestående mulighet for å oppleve flere av de vakreste fjordene i Norge på en og samme tur; Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden og Sognefjorden. De klassiske bilfergene, som er fredet av riksantikvaren, tar deg med på en 48-kilometer lang fjordtur - tett på det beste av vestlandsk fjordlandskap. Du vil se titalls fossefall som kaster seg utfor de stupbratte fjellveggene, og frie elver som renner fra takkete fjell, breer og bre-sjøer, gjennom løv og barskog og ned til fjorden. 

Mektig natur og spennende historier

Nærøyfjorden blir regnet som en av de vakreste fjordlandskapene i verden, og det er ikke uten grunn fjorden står listet på UNESCO’s verdensarvliste. Tar du båten fra Gudvangen vil du starte turen med å glide gjennom denne trange og spektakulære fjorden. Under snøsmeltingen i juni kan du se opptil 25 fossefall i Nærøyfjorden, og de største av dem kan du se hele året. En av dem er Kjelfossen i Gudvangen, som til sammen faller 840 meter i etapper ned til fjorden.

Videre på turen kommer du til Aurlandsfjorden, også på UNESCO verdensarvliste. I utløpet av fjorden seiler båten forbi den veiløse bygda Frønningen, der «ingen skulle tru at nokon kunne bu». Her er sjøveien fortsatt den eneste måten for de fastboende å forflytte seg på. Fra båten kan du blant annet se det herskaplige Frønningen-godset som ligger idyllisk til ved sjøkanten.

Like etter, seiler du forbi det 1775 meter høye fjellet Bleia, hvor fjorden under er nesten 1000 meter dyp. Av den grunn sies det at: «uten vann i fjorden» er Bleia det høyeste fjellet i Norge. Videre setter ferga kursen mot endepunktet på turen; den idylliske bygda Kaupanger. I Kaupanger kan du blant annet se ei av 28 bevarte stavkirker i landet, som har sitt opphav helt tilbake til midten av 1100-tallet.

Dette er en fjordtur vel verdt å få med seg. Turen er et perfekt avbrekk fra bilkjøringen, og en enestående mulighet til å oppleve flere av de flotteste fjordene i Norge på en og samme tur! 

Se rutetider Fjord Cruise Sognefjord 2018 her

Notis: Rundtur kan kun bookes online.

Bestill her:

Fra kr 205,-

Ofte stilte spørsmål

[Fjord Cruise Sognefjord] Hvordan reserverer jeg plass på bilferjen Gudvangen - Kaupanger?

Du kan reservere på nettsiden vår, www.visitflam.com. Merk at når du bestiller billett til bil, er sjåføren allerede inkludert i prisen. Hvis det for eksempel er to voksne reisende og én bil, må du velge én reisende fra rullegardinmenyen under voksen. Den andre reisende er inkludert i bilbilletten. 

Du kan bestille Sognefjordturen via lenken www.visitflam.com/en/se-og-gjore/aktiviteter/fjord-cruise-sognefjord/. Her finner du all informasjonen du trenger om denne turen.  

[Fjord Cruise Sognefjord] Er det Wi-Fi ombord?

Vi har trådløst Internett ombord på båtene våre.

[Fjord Cruise Sognefjord] Kan jeg kjøpe billetten ved ombordkjøring?

Ja, du kan kjøpe billetter ombord hvis det er ledige billetter. Vi anbefaler alltid at du bestiller billett på forhånd for å sikre at du kommer med ønsket avgang.

[Fjord Cruise Sognefjord] Kan jeg reise med en tidligere eller senere avgang enn det jeg har bestilt?

Nei, du må reise med den avgangen du har billett til. 

[Fjord Cruise Sognefjord] Har jeg prioritert ombordkjøring når jeg forhåndsbestiller billett for bil og passasjer?

Ja, følg skiltene for passasjerer med billett. Personalet på stedet kan hjelpe deg.

Se også

Fjord Cruise Nærøyfjord

Fjord Cruise Nærøyfjord

Bli med på fjordcruise i UNESCO verdensarvparken og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Fra vårt nye og spennende hybrid-fartøy «Vision of the Fjords» kommer du ekstra tett på den vakre...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 335,-
Flåmsbana

Flåmsbana

Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser, og en av de største attraksjonene i Norge. Toget kjører fra enden av Aurlandsfjorden, en sidearm av Sognefjorden, og opp til høyfjellet ved Myrdal stasjon. Reisen vis...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 550,-
Fretheim hotel

Fretheim hotel

Å bo på historiske Fretheim Hotel er en reise i tid. Hotellet har mange forskjellige romkategorier. Her får du presentert det beste av sognekulturen gjennom kortreiste smaker, spektakulær utsikt mot fjord og fjell, interiø...

Medlem av de Historiske hoteller og spisesteder

122 Rom

Alle rettigheter (øl/vin og brennevin)

Parkering

Bestill her:

Fra kr 1400,-