Flåmsbana

Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser, og en av de største attraksjonene i Norge. Toget kjører fra enden av Aurlandsfjorden, en sidearm av Sognefjorden, og opp til høyfjellet ved Myrdal stasjon. Reisen viser Vestlandets vakre natur fra sin beste side.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 480,-

I løpet av en liten time tar toget deg fra havsnivå ved Sognefjorden i Flåm til h��yfjellstasjonen Myrdal på Hardangervidda, 867 meter over havet. Myrdal er forøvrig en stasjon på Bergensbanen, som gjør at Flåmsbana korresponderer med de fleste tog mellom Bergen og Oslo. For informasjon og billetter i samtrafikk med Bergensbanen, vennligst besøk NSB nettside: www.nsb.no 

Flåmsbana er en av de bratteste toglinjene i verden på vanlige togskinner, der nesten 80 % av lengden har en stigning på 5,5 %. Togturen går gjennom fantastisk natur, forbi Rallarvegen, stupbratte fjellvegger, skummende fossefall, gjennom 20 tunneler og byr på så mange utsiktspunkter at mange føler for å reise flere ganger opp og ned mellom høyfjellet og fjorden.

National Geographic Traveler Magazine har utnevnt Flåmsbana til en av topp 10 togreiser i Europa, mens Lonely Planet Traveller  i 2014 har strukket seg enda lenger og kåret Flåmsbana til verdens beste togreise!

Bestill her:

Fra kr 480,-

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg bestiller togbilletter i forveien?

Ja, du kan bestille billetter på togstasjonen i Flåm eller her. Billetter for reiser i samtrafikk med Bergensbanen kan kjøpes hos www.nsb.no eller NSB kundeservice på telefon 815 00 888.

Hva koster en tur/retur billett på Flåmsbana?

Se priser på Flåmsbana her

Hva er avgangstidene på Flåmsbana?

Se Flåmsbana sine rutetider her

Er det tillatt å ta med hund på toget?

Ja, hunder er velkomne på Flåmsbana. For hunder med skuldehøyde over 40 cm er prisen tilsvarende ordninær barnebillett. Hunder med skuldehøyde under 40 cm reiser gratis. For prisinformasjon se her

Se også