World Heritage Nærøyfjord

Nå kan du oppleve Nærøyfjorden i ditt eget tempo med vår lokale Nærøyfjord-båt. Med fire daglige avganger tur retur Gudvangen er du fleksibel til å gå i land og tilbringe tid i verdensarvområdet ved Styvi eller Dyrdal og returnere til Gudvangen med neste avgang.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her

Fra kr 125,-

Nærøyfjorden er omkranset av vakre omgivelser og har mye å by på, og den mektige naturen kan nå nytes til det fulle i ditt eget tempo. Med hikingbåten kan du gå i land og besøke små bosettinger, rusle langs den spektakulære fjorden eller gå lengre turer om du ønsker det.

Båten starter i Gudvangen, innerst i Nærøyfjorden, og seiler utover fjorden til henholdsvis Bleiklindi, Bakka, Styvi og Dyrdal. Her stopper båten for av- og påstigende passasjerer, før den igjen returnerer til Gudvangen. 

En svært populær vandretur er "Den Kongelige Postvegen", en 6 km lang sti langs Nærøyfjorden mellom Bleiklindi og Styvi. Postvegen dateres tilbake til 1600-tallet og var en viktig del av postforbindelsen mellom Bergen og Oslo. Fra vegen har du en fantastisk utsikt til høye fjell, UNESCO-fjorden og vakre bygder. Ønsker du å komme høyere opp i terrenget, er både Bakka og Dyrdal gode utgangspunkt. 

Båten snur i Dyrdal, men det vil også være mulig å være med båten fram og tilbake langs Nærøyfjorden på samme avgang om du skulle ønske det. 

Se rutetider her

Bestill her

Fra kr 125,-

Ofte stilte spørsmål

Finnes det parkeringsplasser nær Flåm stasjon?
Ja, rett ved siden av stasjonsområdet er der gratis parkering.
Er det mulig å få oppleve Flåmsbana og fjorden på samme dag?

Ja, se en oversikt over attraksjonene og tilbudene  under "Gjøre" i menyen.

Se også