Flåmsbana og Cafe Rallaren

Myrdal Stasjon

Ta en pause fra de mektige inntrykkene på jernbanens høyeste punkt. Kaffe og nydelig, hjemmelaget svele venter deg på Café Rallaren ved Myrdal Stasjon. Her møtes Flåmsbana og Bergensbanen, 866 meter over havet.

Pakken inkluderer:

  • Flåmsbana tur/retur med fastsatt avgang fra/til Flåm
  • Kaffe/te og en hjemmelaget svele

Varighet: ca. 3 timer

Bestill her:

Fra kr 560,-

Verdens vakreste togreise

Den vakre reisen med Flåmsbana fra Flåm, innerst i Aurlandsfjorden opp til høyfjellet ved Myrdal Stasjon, er en unik togreise i Europa; 20 kilometer lang med en nedstigning på 866 meter, som tilsvarer en helningsgrad på 1 meter på 18.

Flåmsbana er en av de bratteste toglinjene i verden på vanlige togskinner, og for å klare den store høgdeforskjellen er banen flere steder lagt delvis inni tunneler.Reisen gjennom den bratte Flåmsdalen tar ca. 60 minutter en vei. Toget kjører sakte og stopper ved de mest spektakulære høydepunktene.

Café Rallaren

Café Rallaren er en koselig, familiedrevet café på fjellet der du kan nyte en god kopp kaffe og en nydelig, hjemmelaget svele. Inne i lokalene kan du se mange antikviteter, gamle bilder og utstyr som var brukt i cafédriften for mange år siden.

Fra gammelt var Myrdal fjellstøl til bøndene i Flåmsdalen. Stedet ligget utenfor allfarvei, og den færreste hadde hørt om Myrdal. På slutten av 1800 tallet, da Bergensbane-anlegget tok til, fikk Myrdal ny status. Fra en ukjent avsides fjelldal ble stedet senter for det største byggeprosjektet i landet. På det meste var det 110 fastboende. Der var kirkebakke, og skolen ble bygd i 1920. Restauranten på Myrdal ble åpnet i 1909, i disse lokalene holder Cafe Rallaren til. I dag er det ingen fastboende på Myrdal.

Bestill her:

Fra kr 560,-

Ofte stilte spørsmål

[Flamsbana] Hvilken side av toget er det best å sitte på?

Det er flott utsikt over dalen på begge sider av toget.

[Flamsbana] Hva kan vi gjøre på Myrdal?

Myrdal er en liten togstasjon på fjellet. Her finner du kafé og suvenirbutikk, som er åpne om sommeren.

[Flamsbana] Hvor lang tid tar det å gå eller sykle fra Myrdal til Flåm?

Det tar rundt fem–seks timer å gå, og to–tre timer å sykle ned til Flåm. 

[Flamsbana] Kan jeg kjøre til Myrdal?

Nei, du kan ikke komme til Myrdal i bil.

Se også

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Bli med på UNESCO fjordcruise og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Dette er en kombinert rundtur med båt og buss og den har flere daglige avganger mellom Flåm og Gudvangen.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 430,-