Gå eller sykle Flåmsdalen

Utforsk Flåmsdalen til fots eller fra sykkelsetet! Kombiner den vakre togreisen, Flåmsbana, med en idyllisk tur ned den frodige Flåmsdalen. Ruten går langs siste delen av den populære Rallarvegen, og ender opp igjen i Flåm, innerst i Sognefjorden.

Pakken inneholder:

  • Enveisbillett med Flåmsbana
  • Kart over Flåmsdalen kan plukkes opp på kundesenteret i Flåm eller du kan laste det ned her.

Lengde: 20 km (grusvei øverste del/asfalt nederste del)
Vanskelighetsgrad: middels

Bestill her:

Fra kr 390,-

Verdens vakreste togreise fra Flåm til Myrdal

Start turen med å ta Flåmsbana fra Flåm til Myrdal, opp stupbratte fjellsider i indrefileten av norsk fjordlandskap. Mektige fossefall som Kjosfossen, Kårdalsfossen, Rjoandefossen og Brekkefossen er blant høydepunktene man kan se fra toget og under fot- eller sykkelturen tilbake.

Rallarvegen

Fra endestasjonen på Myrdal går siste del av Rallarvegen ned Flåmsdalen til Flåm. Veien fra Myrdal utgjør de siste 20 kilometerne av Norges mest spektakulære sykkelrute. Rallarveien er den gamle anleggsveien fra byggingen av Bergensbanen. Den øverste delen er grusvei, mens den nederste halvdelen er asfaltert veg med lokal person- og biltrafikk. 

Et høydepunkt på turen er Myrdalsberget, der veien snirkler seg ned fjellsida i 21 hårnålssvinger før veien følger dalbunnen og Flåmselvi videre. På Rallarrosa stølysteri i Kårdal drives det fortsatt tradisjonell stølsdrift og salg av egenprodusert geitost. Dette er et flott sted å legge inn en pause og smake ekte geitost. Halvveis ned dalen, ved Berekvam, kan man se jettegrøyter. Gårdene i dalen ble bosatt lenge før jernbanen og bilveien kom, og de er fortsatt i drift året rundt. Flåm kirke, bygd i 1667, ligger i gamle Flåm sentrum ved Håreina.

For mer informasjon om utvidede fotturer ved Vatnahalsen eller ved Reinunga, ta kontakt med kundesenteret i Flåm.

På sykkel

Ønsker du å sykle ned Flåmsdalen med egen sykkel bestiller du togbillett Flåm - Myrdal. Husk da å bestille plass også for sykkelen din. Har du ikke egen sykkel, kan du leie sykkel for en dag hos Haugastøl sykkelutleie i Flåm. De holder til i Flåm sentrum like ved Flåm stasjon. Lei sykkel her

Alternativt kan du leie sykkel hos Cafe Rallaren på Myrdal stasjon. Da behøver du ikke å kjøpe sykkelbillett på toget. Sykkelen leveres inn på Flåm stasjon etter turen. For leie av sykkel på Myrdal kontakt Cafe Rallaren på epost  eller telefon 57 63 37 56.

Vi anbefaler at du bruker god tid på sykkelturen ned gjennom Flåmsdalen, og viser hensyn til andre syklister og møtende fotgjengere. På utsatte steder som deler av Myrdalssvingene og gjennom den 18 meter lange Kårdalstunnelen, bør urutinerte syklister og syklister med barn stige av sykkelen og gå. Vær også oppmerksom på at en kan møte mange turgåere, andre syklister og sporadisk biltrafikk langs hele ruten, og at syklister som alle andre trafikanter selv har ansvar for egen sikkerhet.

Bestill her:

Fra kr 390,-

Ofte stilte spørsmål

Se også

Fretheim hotel

Fretheim hotel

Å bo på historiske Fretheim Hotel er en reise i tid. Hotellet har mange forskjellige romkategorier. Her får du presentert det beste av sognekulturen gjennom kortreiste smaker, spektakulær utsikt mot fjord og fjell, interiø...

Medlem av de Historiske hoteller og spisesteder

122 Rom

Alle rettigheter (øl/vin og brennevin)

Parkering

Bestill her:

Fra kr 1400,-