Aurlandsdalen

Fra holmen mot tjern.JPG

Aurlandsdalen, også kjent som "Norges Grand Canyon", er en naturopplevelse av de sjeldne og en populær rute for de som liker å gå i fjellet.

Fakta                       40 km dalføre, populær vandrerute

Avstand                  20 km fra Flåm, 12 km fra Aurland

Tilgjengelighet       Buss og bil, resten til fots

Passer for               De fleste

Gammel fraktvei over til Østlandet

Aurlandsdalen er et 40 km langt dalføre som fra gammelt av ble brukt som fraktvei for gods og fe, av lokale bønder som skulle til markedene på Østlandet. Den naturskjønne dalen som går fra fjell til fjord blir besøkt av mange vandrere som ønsker å oppleve den ville og vakre vestlandsnaturen fra Geiteryggen til Vassbygdi.

I tillegg til den vakre fjellnaturen inneholder dalen en rekke kulturminner i form av fraflyttede gårder og støler. Så sent som i 1850 var det til sammen 10 gårdsbruk og husmannsplasser i Aurlandsdalen.

Turist-ruten er kjent for sin varierte og dramatisk vakre natur. Dalen har en rekke utsiktspunkt, deriblant høydegården Sinjarheim og det etter sigende bunnløse (!) «VetlaHelvete». 

Se også

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Bli med på UNESCO fjordcruise og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Dette er en kombinert rundtur med båt og buss og den har flere daglige avganger mellom Flåm og Gudvangen.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 430,-