Aurlandskoen

Opplev kvalitetshåndverk og møt de eneste skomakerne som fortsatt produserer den tradisjonsrike Aurlandskoen.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Tradisjonsrik og populær penny loafer

Aurlandskoen har vært produsert siden 1930-tallet og er idag den eneste gjenværende produsenten av den tradisjonstrike "penny loafer" som er kjent for sine 10-øringer. I dag produseres det mange varianter av skoen i tillegg til den klassiske med skinnsåle.

Se skomakerne i produksjon

Besøk skomakerne og se kvalitetshandverk i produksjon. Du er velkommen til Aurland Skofabrikk som tilbyr et opplevelsessenter hvor du kan lære historien, lære om prosessen fra skinnbiter til ferdig sko og møte håndverkerne. Griper du sjansen og kjøper med deg et par Aurlandssko hjem, har du ikke bare et godt minne fra turen – du får også svært gode sko i mange år framover!

Économusée

I 2009 ble Aurland Skofabrikk godkjent som Économusée, et Canadisk konsept for visningssenter som formidler historien om skomakerhåndverket.

Kjøp Aurlandskoen på nett

Visste du at vi har egen nettbutikk hvor du kan kjøpe den tradisjonsrike Aurlandskoen, vesker, belter og annet tilbehør? Se utvalget i nettbutikken her.

Ofte stilte spørsmål

Se også

Omvisning på fabrikken

Omvisning på fabrikken

Opplev tradisjon og kvalitetshåndverket Aurlandskoen, møt skomakeren og lær hvordan en sko blir til.

Historien

Historien

Den nye Aurlandskoen ble til på 1930-tallet. Det blir hevdet at Nils Tveranger hentet inspirasjon til skoen fra mokasinene til Iroquois-folket i Amerika