FLÅMSBANA– en av verdens Vakreste togreiser

Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser - med panoramautsikt over noe av den villeste og mest storslåtte naturen i norsk fjordlandskap.

Sesong Hele året

Varighet 2 timer

Passer for Alle

Avgang fra Flåm Stasjon

Flåmsbana er en av de bratteste toglinjene i verden på vanlige togskinner. Togturen går gjennom fantastisk natur, forbi Rallarvegen, stupbratte fjellvegger, skummende fossefall og gjennom 20 tuneller. Reisen byr på så mange utsiktspunkter at mange føler for å reise flere ganger opp og ned mellom høyfjellet og fjorden!

I løpet av en liten time tar toget deg fra havsnivå ved Sognefjorden i Flåm til høyfjellstasjonen Myrdal på Hardangervidda, 867 meter over havet. Myrdal er forøvrig en stasjon på Bergensbanen, som gjør at Flåmsbana korresponderer med de fleste tog mellom Bergen og Oslo. For informasjon og billetter i samtrafikk med Bergensbanen, vennligst besøk NSB nettside: www.nsb.no

National Geographic Traveler Magazine har utnevnt Flåmsbana som en av topp 10 togreiser i Europa, mens Lonely Planet Traveller i 2014 har strukket seg enda lenger og kåret Flåmsbana til verdens beste togreise!

For mer informasjon om Flåmsbana rutetabell, priser og historien, klikk her.

Ofte stilte spørsmål

Hva koster en tur/retur billett på Flåmsbana?

Se priser på Flåmsbana her

Hva er avgangstidene på Flåmsbana?

Se Flåmsbana sine rutetider her

Kan jeg bestiller togbilletter i forveien?

Ja, du kan bestille billetter på togstasjonen i Flåm eller her. Billetter for reiser i samtrafikk med Bergensbanen kan kjøpes hos www.nsb.no eller NSB kundeservice på telefon 815 00 888.

Hva kan jeg gjøre på Myrdal?

Myrdal er en liten plass. I stasjonsbygningen er det sommerstid åpen kafé og suvenirbutikk. Overnattingsmulighet på Myrdal Fjellstove.

Bør man ta samme tog tilbake fra Myrdal når man reiser Flåm – Myrdal - Flåm?
Ja, vi anbefaler å ta samme tog tilbake da togturen i seg selv er hovedattraksjonen, ikke oppholdet på Myrdal.

Se også

Flåmsbana

Flåmsbana

Flåmsbana er en av verdens mest spektakulære togreiser, og en av de største attraksjonene i Norge. Toget kjører fra enden av Aurlandsfjorden, en sidearm av Sognefjorden, og opp til høyfjellet ved Myrdal stasjon. Reisen vis...

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Ta verdens vakreste togreise i dag!

Fra kr 440,-
Gå Flåmsdalen

Gå Flåmsdalen

Utforsk Flåmsdalen til fots! Kombiner den vakre togreisen Flåmsbana med en idyllisk fjelltur ned den frodige Flåmsdalen. Ruten går langs siste delen av den populære Rallarvegen, og ender opp tilbake i Flåm innerst i...

Pakken inneholder:

  • Enveisbillett med Flåmsbana
  • Kart over Flåmsdalen kan plukkes opp på kundesenteret i Flåm.

Lengde: 20 km
Vanskelighetsgrad: middels
Anbefalinger: Det er nødvendig med godt fottøy, varme og gode klær.

Bestill turen her:

Fra kr 340,-