Geirangerfjorden

UNESCO Geirangerfjorden ved Veøy
Veøy i UNESCO Geirangerfjorden

Geirangerfjorden er en 15 kilometer lang arm av storfjorden og er på UNESCOs Verdensarv liste sammen med Nærøyfjorden. Fjorden er en av Norges mest besøkte attrasjoner, og gir deg en spektakulær opplevelse i fjord Norge. 

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Opplev De syv søstre, Friaren og Brudesløret

Fjorden gir deg en vakker opplevelse i fjordlandskapet, omkranset av høye fjell, hvor fraflyttede gårder klamrer seg til fjellsidene. På turen mellom Geiranger og Hellesylt kan du se Knivsflåfossene, kjent som De syv søstrene og Friaren. Du kan også se fossen Brudesløret på turen gjennom fjorden. 

På turen gjennom Geirangerfjorden vil du oppleve norsk natur på sitt aller beste på kloss hold. Vill og vakker natur og yrende dyreliv - der ingen skulle tru at nokon kunne bu.  

Ofte stilte spørsmål

[Geiranger] Er det bussforbindelse mellom Flåm og Hellesylt?

Ja, men det går ingen busser direkte fra Flåm til Hellesylt. Du kan sjekke rutetidene her.

[Geiranger] Er det parkeringsmuligheter ved kaia i Geiranger og Hellesylt?

Det er gratis parkering både i Geiranger og Hellesylt.

[Geiranger] Hvordan finner jeg ferjen i Geiranger og Hellesylt?

Det er bare én havn på hvert av stedene. Avhengig av avgangstid kommer du til å reise med enten Veøy- eller Bolsøy-ferjen.

[Geiranger] Når åpner fjellovergangen mellom Langevatnet og Geiranger?

Det avhenger av hvor mye snø som ligger i fjellet. Du kan se de nøyaktige datoene for når veien er åpen, i trafikkmeldingene på denne nettsiden.  Veien er vanligvis stengt mellom oktober og mai.

[Geiranger] Er Trollstigen åpen året rundt?

Trollstigen er vanligvis stengt mellom oktober og mai. Du kan se de nøyaktige datoene for når veien er åpen, i trafikkmeldingene her.

Se også

Fjord Cruise Geirangerfjord

Fjord Cruise Geirangerfjord

Geirangerfjorden er en 15 kilometer lang arm av Storfjorden og er på UNESCOs Verdensarv-liste sammen med Nærøyfjorden. Fjorden er en av Norges mest besøkte attraksjoner, og gir deg en spektakulær opplevelse i fjord Norge. 

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 285,-