Rallarvegen

Den spektakulære rallarveien fra høyfjellet ned til UNESCO fjordene
Den vakre og spektakulære rallarveien fra fjell til fjord

Opplev en av de mest populære og naturskjønne sykkelrutene i den norske fjellheimen. 

Fakta            Finse 1300 moh til Flåm 0 moh                    

Avstand        ca 55 km

Varighet        5 - 7 timer

Passer for     De fleste

Tilgjengelig   Alle dager i sesong

Fra Haugastøl til Flåm

Rallarvegen, over Hardangervidda, går langs Bergensbanen fra Haugastøl via Finse, Hallingskeid, Myrdal og ned til Flåm. Dette er en opplevelsesrik og spektakulær sykkelrute som begynner på høyfjellet, 1000 meter over havet ved Haugastøl, stiger opp til over 1300 moh underveis - og fortsetter videre helt ned til fjorden og havet.

En vei med historie

Opprinnelig er Rallarvegen anleggs- og transportveien som ble anlagt i forbindelse med byggingen av Bergensbanen i 1895-1902. Strekningen Haugastøl – Finse – Hallingskeid – Myrdal/Flåm byr på enestående vakker natur og kulturminner fra et av Norges største byggeprosjekter. Sykkelturen kan gjerne kombineres med et besøk på Rallarmuseet på Finse og Vokterboligen på Fagernut, som byr på Rallarvaffel og Sluskesuppe. 

Mange sykler gjerne Finse-Flåm, som er en flott dagstur. De siste 20 km fra Myrdal går ned Flåmsdalen, og er verdenskjent for Flåmsbana og sine fantastiske fossefall. Høydeforskjellen er på hele 865 høydemeter og viser kontrastene fra høyfjellet og ned til bygdelivet ved fjorden. Strekningen kalles «sjarmør-etappen» og er en vakker rute om du ikke ønsker å sykle hele Rallarvegen.

Når er det best å sykle Rallarvegen? 

Sesongen for sykling er kort og varierer etter snøforholdene. Dersom man ønsker å sykle tidlig på sommeren, kan turen deles opp fra Hallingskeid til Flåm. 

Rallarvegen kartKlikk på bildet for å se det i større format 

Ofte stilte spørsmål

Kan man forhåndsbestille plass til sykkelen på Flåmsbana?

Nei, det kan du dessverre ikke. Skal du reise med første avgang dagen etter ankomst, og være sikker på at du får plass til sykkelen, må den leveres til oss innen kl. 19.00 kvelden før, slik at vi kan sende den opp til Myrdal i forveien. Sykkelen blir tatt hånd om der oppe og du henter den når du ankommer Myrdal neste dag.

Kan man bestille togbilletter både for person og sykkel fra Flåm til Finse eller til Haugastøl på forhånd?
Ja, dette kan bestilles hos NSB Kundeservice på telefon 815 00 888. Vennligst legg merke til at sykkelbillett ikke garanterer plass til sykkelen på en bestemt avgang på Flåmsbana. Vi anbefaler å levere inn sykkelen så tidlig som mulig, innen kl. 19.00 kvelden før, om man planlegger å reise med første tog neste morgen. Dette for å forsikre seg om at man får med seg sykkelen.
[Myrdal] Hvor lang tid tar det å sykle fra Myrdal til Flåm?

Veien er 20 km lang, og det tar ca. 2–3 timer på sykkel. 

[Myrdal] Når begynner sykkelsesongen fra Myrdal?

Sesongen går vanligvis fra 1. juni til 30. september, avhengig av snøforholdene. 

Finnes det parkeringsplasser nær Flåm stasjon?
Ja, det er gratis parkering like ved stasjonen.

Se også

Gå eller sykle Flåmsdalen

Gå eller sykle Flåmsdalen

Utforsk Flåmsdalen til fots eller fra sykkelsetet! Kombiner den vakre togreisen, Flåmsbana, med en idyllisk tur ned den frodige Flåmsdalen. Ruten går langs siste delen av den populære Rallarvegen, og ender opp igjen i Flåm...

Pakken inneholder:

  • Enveisbillett med Flåmsbana
  • Kart over Flåmsdalen kan plukkes opp på kundesenteret i Flåm eller du kan laste det ned her.

Lengde: 20 km (grusvei øverste del/asfalt nederste del)
Vanskelighetsgrad: middels

Bestill her:

Fra kr 360,-