STALHEIM

Spektakulær utsikt fra Stalheim ut over fjordlandskapet.
Utsikten fra Stalheim utsiktspunkt over UNESCO verdensarv området.

Stalheim hotell med sin vakre utsikt over Nærøydalen har i dobbelt forstand vært et høydepunkt for turister i Vest-Norge i nesten 200 år.

Fakta  25 km frå Flåm
Høyde 370 moh  
Tilgjengelighet Buss og bil 
Passer for  Alle  
Dager Alle dager  

Stalheimskleiva, en av Nord-Europas bratteste veier

Stalheimskleiva er den spektakulære 1,5 km lange veistrekningen som slynger seg opp den bratte fjellsiden, med 13 svinger opp til Stalheim Hotell. Stalheimskleiva er en av de bratteste veiene i Nord-Europa, bygget i perioden 1842–1846.  På turen får du i tillegg en fantastisk utsikt over den 126 meter høye Stalheimsfossen og 142 meter høye Sivlefossen

Stalheim Hotel

I naturskjønne omgivelser på toppen av den berømte og beryktede Stalheimskleiva ligger Stalheim Hotel med den fantastiske utsikten utover Nærøydalen, som  sammen med Nærøyfjorden ble tatt inn på UNESCOs verdensarvliste i 2004.

Stalheim Hotel har sin spede begynnelse fra 1647 da postruten mellom Oslo og Bergen ble åpnet og Stalheim ble en av de mange postgårdene langs ruten. I 1750 ble ”gastgjevarstovo ” – som nå står i museet på Stalheim tatt i bruk. Det første hotellet med ca 20 senger ble åpnet i 1885, men allerede etter 10 år drift hadde hotellet fått ord på seg som et av våre fremste landhoteller, kjent for å huset både turister og kunstnere.

Med den storslåtte naturen som omgir Stalheim sier det seg selv at naturopplevelsen er en viktig del av besøket. Om du bare vil sitte på terrassen foran hotellet og la den fantasiske utsikten overvelde deg, eller du vil være mer aktiv og ta en fjelltur, vil vi forsøke å legge forholdene til rette for at du skal få en god og varig opplevelse!

Se også

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Bli med på UNESCO fjordcruise og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Dette er en kombinert rundtur med båt og buss og den har flere daglige avganger mellom Flåm og Gudvangen.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 430,-