Unesco verdensarv

UNESCO Nærøyfjorden er et storslått opplevelse i fjordlandskapet
Storslått fjordlandskap på Vestlandet - Nærøyfjorden

Verdensarvstatus blir gitt til områder som blir regnet for å ha særdeles flott natur og kulturell verdi.

Fakta UNESCO  verdensarvliste; steder, byggverk og naturområder av så stor betydning at tapet av dem vil være uerstattelig for menneskeheten.
Norge 7 på UNESCOs verdensarvliste    
Vestlandet  3 av 7: Nærøyfjorden, Urnes Stavkirke, Bryggen i Bergen

Få steder i verden byr på et så storslått landskap som fjordene på Vestlandet. På en dag kan du besøke hele 3 av totalt 7 som Norge har på verdensarvlisten; Bryggen i Bergen, Urnes Stavkirke og Nærøyfjorden.

Som et av to vestnorske fjordområder, ble den vakre Nærøyfjorden i 2005 registrert på UNESCO sin verdensarvliste. Den unike fjordarmen er 17 kilometer lang og kun 250 meter bred på det smaleste.

Fjellmassivene rundt fjorden stiger stupbratt opp til 1800 meters høyde, med stadig brusende fossefall nedover fjellsidene. Flere steder langs fjorden kan man se små gårder uten veisamband, som en arv fra tiden da fjorden var den viktigste trafikkåren i området. Nærøyfjorden er en arm av den kjente Sognefjorden hvor du kan dra på båtcruise fra Flåm og Gudvangen hver dag hele året.

UNESCO (De forente nasjoner sin organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon) er ansvarlig for verdensarvlista, som har til formål å verne om verdens natur- og kulturarv.

Se også

FjordSafari

FjordSafari

Bli med på en unik opplevelse i UNESCO fjordlandskapet. Med RIB-båter kommer du tett på fjorden og fjellene i det vakre verdensarvområdet.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill fjordsafari her

Fra kr 590,-
Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Bli med på UNESCO fjordcruise og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Dette er en kombinert rundtur med båt og buss og den har flere daglige avganger mellom Flåm og Gudvangen.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill turen her:

Fra kr 400,-