Unesco verdensarv

UNESCO Nærøyfjorden er et storslått opplevelse i fjordlandskapet
Storslått fjordlandskap på Vestlandet - Nærøyfjorden

Verdensarvstatus blir gitt til områder som blir regnet for å ha særdeles flott natur og kulturell verdi.

Fakta

UNESCO  verdensarvliste; steder, byggverk og naturområder av så stor betydning at tapet av dem vil være uerstattelig for menneskeheten.

Norge

7 på UNESCOs verdensarvliste

 

 

Vestlandet 

Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden, Geirangerfjorden, Urnes Stavkirke, Bryggen i Bergen

Hva er UNESCO?

UNESCO er de forente nasjoner sin organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon. Organisasjonen er ansvarlig for verdensarvlisten, som har til formål å verne om verdens natur- og kulturarv.

Besøk 3 severdigheter på UNESCO sin liste på en dag

Få steder i verden byr på et så storslått landskap som fjordene på Vestlandet. På en dag kan du besøke hele 3 av totalt 7 som Norge har på verdensarvlisten; Bryggen i Bergen, Urnes Stavkirke og Nærøyfjorden.

Nærøyfjorden

Som et av to vestnorske fjordområder, ble den vakre Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden i 2005 registrert på UNESCO sin verdensarvliste. Den unike fjordarmen er 17 kilometer lang og kun 250 meter bred på det smaleste. Fjellmassivene rundt fjorden stiger stupbratt opp til 1800 meters høyde, med stadig brusende fossefall nedover fjellsidene. Flere steder langs fjorden kan man se små gårder uten veisamband, som en arv fra tiden da fjorden var den viktigste trafikkåren i området. Nærøyfjorden er en arm av den kjente Sognefjorden hvor du kan dra på båtcruise fra Flåm og Gudvangen hver dag hele året.

Geirangerfjorden

Det andre vestnorske fjordområdet som står på UNESCO sin liste, er den vakre og spektakulære Geirangerfjorden. Fjorden er en 15 kilometer lang arm av Storfjorden og en av Norges mest besøkte attrasjoner. Det går båt mellom Geiranger og Hellesylt slik at du kan få oppleve det flotte fjordlandskapet på nært hold. 

Se også

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Nærøyfjord Sightseeing rundtur

Bli med på UNESCO fjordcruise og opplev et av de flotteste og mest populære fjordområdene i Norge. Dette er en kombinert rundtur med båt og buss og den har flere daglige avganger mellom Flåm og Gudvangen.

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 430,-
Fjord Cruise Geirangerfjord

Fjord Cruise Geirangerfjord

Geirangerfjorden er en 15 kilometer lang arm av Storfjorden og er på UNESCOs Verdensarv-liste sammen med Nærøyfjorden. Fjorden er en av Norges mest besøkte attraksjoner, og gir deg en spektakulær opplevelse i fjord Norge. 

{{fact.key}}
{{fact.value}}

Bestill her:

Fra kr 285,-